Fotterapi / fotpleie

Fotterapi behandlinger utføres av en autorisert fotterapeut med fordypnings i diabetes fot. Fotterapi / fotpleie  45 min behandling.Fotbad, fjerning av hard hud, torner, behandling av vorter, klipp, rens og fil av negler, avsluttes med en lett fotmassasje. Behandling av inngrodd negl.

Prisliste

Fotterapi/ fotpleie fra 45 min


800 kr

Fotterapi/ fotpleie 30min


650 kr

Fotpleie med lakk 


900 kr

Fotpleie med fransk lakk


950 kr

Minste konsultasjonstime for fotterapi


350 kr

Inngroddnegl behandling med 1 spange


570 kr

Silicon, filt avlastninger        fra


100 kr

Nedgrodd negl -
Unguis incarnatus skyldes i hovedsak trykk mot negl.


Hard hud og hælsprekker

- overbelastes hudområdet over lang tid, vil huden etterhvert bli hard /uelastisk og den sprekker.

Callus = kallositeter

Hard hud skyldes belastningene huden utsettes for. Dette er som oftes et misforhold mellom fot, sko og underlag.

Liktorn

Liktorn = En liktorn (clavus) er fortykket hud som stikker som en kjegle (torn) inn i foten, og kan oppstå der huden på foten utsettes for langvarig trykk. De fleste liktorner oppstår på tærne eller under foten. Liktorner kan være smertefulle og kjennes som nålestikk mot huden.

Neglesopp

Neglesopp = Sopp i neglen oppstår gjerne når neglen har vært utsatt for slag/trykk. Neglen vil da løsne og soppmikrobene vil trenge ned og angripe neglen. Neglen vil med tiden bli deformert og bli hvit/gul ,tykk og sprø.

Vorter

Vorter = Verruca Plantaris. Fotvorter er myke og følger ikke det mønsteret du har på huden, og på den måten kan du gjenkjenne de. Utseendemessig er det mulig at de er ujevne, grove, svampaktige, tykke eller har en form som et skjell. Fargen til en fotvorte er som regel brun ellr grå. Om du ser litt nøye på vorten, er det mulig å se små sorte prikker. En myte er at vorte har en rot, og det er ikke det du ser. Derimot er de prikkene blødninger i vorten på grunn av bevegelsen de påføres. Kosmetisk er de ikke flott å se på, men det viktigste er at de vanligvis er smertefulle om behandling uteblir.
Les mer: https://www.xn--mariero-velvre-cjb.no/fotterapi-fotpleie/